تکنولوژی الکترونیک - ترانزیستور چگونه کار می کند ؟
دوشنبه 28 تیر 1389  10:48 ق.ظ    ویرایش: دوشنبه 15 شهریور 1389 10:01 ب.ظ
نوع مطلب: متفرقه ،

ترانزیستور چگونه کار می کند ؟

اعمال ولتاژ با پلاریته موافق باعث عبور جریان از یک پیوند PN می شود و چنانچه پلاریته ولتاژتغییر کند جریانی از مدار عبور نخواهد کرد. اگر ساده بخواهیم به موضوع نگاه کنیم عملکرد یک ترانزیستور را می توان تقویت جریان دانست. مدار منطقی کوچکی را در نظر بگیرید که تحت شرایط خاص در خروجی خود جریان بسیار کمی را ایجاد می کند. شما بوسیله یک ترانزیستور می توانید این جریان را تقویت کنید و سپس از این جریان قوی برای قطع و وصل کردن یک رله برقی استفاده کنید. موارد بسیاری هم وجود دارد که شما از یک ترانزیستور برای تقویت ولتاژ استفاده می کنید. بدیهی است که این خصیصه مستقیما" از خصیصه تقویت جریان این وسیله به ارث می رسد کافی است که جریان وردی و خروجی تقویت شده را روی یک مقاومت بیندازیم تا ولتاژ کم ورودی به ولتاژ تقویت شده خروجی تبدیل شود.

جریان ورودی ای که که یک ترانزیستور می تواند آنرا تقویت کند باید حداقل داشته باشد. چنانچه این جریان کمتر از حداقل نامبرده باشد ترانزیستور در خروجی خود هیچ جریانی را نشان نمی دهد. اما به محض آنکه شما جریان ورودی یک ترانزیستور را به بیش از حداقل مذکور ببرید در خروجی جریان تقویت شده خواهید دید. از این خاصیت ترانزیستور معمولا" برای ساخت سوییچ های الکترونیکی استفاده می شود.

از لحاظ ساختاری می توان یک ترانزیستور را با دو دیود مدل کرد.

ترانزستورهای اولیه از دو پیوند نیمه هادی تشکیل شده اند و بر حسب آنکه چگونه این پیوند ها به یکدیگر متصل شده باشند می توان آنها را به دو نوع اصلی PNP یا NPN تقسیم کرد. برای درک نحوه عملکرد یک ترانزیستور ابتدا باید بدانیم که یک پیوند (Junction) نیمه هادی چگونه کار می کند.

در شکل اول شما یک پیوند نیمه هادی از نوع PN را مشاهده می کنید. که از اتصال دادن دو قطعه نیمه هادی P و N به یکدیگر درست شده است. نیمه هادی های نوع N دارای الکترونهای آزاد و نیمه هادی نوع P دارای تعداد زیادی حفره (Hole) آزاد می باشند. بطور ساده می توان منظور از حفره آزاد را فضایی دانست که در آن کمبود الکترون وجود دارد.

اگر به این تکه نیمه هادی از خارج ولتاژی بصورت آنچه در شکل نمایش داده می شود اعمال کنیم در مدار جریانی برقرار می شود و چنانچه جهت ولتاژ اعمال شده را تغییر دهیم جریانی از مدار عبور نخواهد کرد (چرا؟).

این پیوند نیمه هادی عملکرد ساده یک دیود را مدل می کند. همانطور که می دانید یکی از کاربردهای دیود یکسوسازی جریان های متناوب می باشد. از آنجایی که در محل اتصال نیمه هادی نوع N به P معمولآ یک خازن تشکیل می شود پاسخ فرکانسی یک پیوند PN کاملآ به کیفیت ساخت و اندازه خازن پیوند بستگی دارد. به همین دلیل اولین دیودهای ساخته شده توانایی کار در فرکانسهای رادیویی - مثلآ برای آشکار سازی - را نداشتند.

معمولآ برای کاهش این خازن ناخاسته، سطح پیوند را کاهش داده و آنرا به حد یک نقطه می رسانند

نظرات()  
довгостроковий кредит онлайн
جمعه 21 اردیبهشت 1397 04:36 ب.ظ
кредит наличными на карту без отказа
займ на карту ночью
онлайн гроші на карточку
гроші в кредит на карту в україні
получить займ на карту без отказа
микрокредит на карту онлайн украина
займы на карту украина
фитнес резинка черная киев
دوشنبه 10 اردیبهشت 1397 11:26 ب.ظ
купить набор резинок для фитнеса
резинки для фитнеса харьков
набор фитнес резинок купить
резина для фитнеса пром юа
резинка спандекс для фітнес
Robert's BJ boy
سه شنبه 21 فروردین 1397 07:49 ق.ظ
I must say I did not have enough time to read all 68 comments right here so if i will be
saying what other people have said, excuse me at the start.
http://garciniacambogiapremium.net/garcinia-down-under/
سه شنبه 21 فروردین 1397 03:54 ق.ظ
Have been taking little over a month.
http://garciniacambogiapremium.net/
جمعه 17 فروردین 1397 11:24 ب.ظ
Have actually been taking little over a month.
joma jewellery preston
چهارشنبه 15 فروردین 1397 04:18 ق.ظ
A vacuum cleaner. After getting found a great on-line
retailer, your next step is to learn how to choose the suitable product.
joma jewellery stockists leeds
چهارشنبه 15 فروردین 1397 04:04 ق.ظ
Sure the Ungars personal the Zeeta mark. DON'T put on wire
earrings. Many a instances, this gem is heated to provide it an previous or
aged look.
Joma Jewellery
چهارشنبه 15 فروردین 1397 03:48 ق.ظ
10. Present ensembles in different worth ranges.

Research discovered that individuals present process gastric bypass surgical procedure on an average
misplaced..
https://uk.linkedin.com/in/benjamin-appleby-21bb75a0
چهارشنبه 15 فروردین 1397 01:11 ق.ظ
These tricks will help enable you to get
started.
garciniacambogiapremium.net
سه شنبه 14 فروردین 1397 03:07 ق.ظ
Have actually been taking little over a month.
Robert's Blow Boy
دوشنبه 13 فروردین 1397 08:04 ب.ظ
There are many companies and houses that burn our very own coal preserving gas oil.
Robert's BJ boy
دوشنبه 13 فروردین 1397 07:49 ب.ظ
Formally called a 'jack the daw'. on Google. Plus my personal personal sites are Next
the behavior for Orca aggressiveness in captivity were obviously stated.
http://www.xuanwushijia.com/home.php?mod=space&uid=10846&do=profile&from=space
دوشنبه 13 فروردین 1397 06:54 ب.ظ
Shop all the pieces from oversized cuffs, bold collar pieces, cute chokers, layered body chains and assertion earrings.
charlotte health center chiropractic
دوشنبه 13 فروردین 1397 06:51 ب.ظ
Ciropractic care is for the whole family.
garciniacambogiapremium.net
دوشنبه 13 فروردین 1397 02:31 ب.ظ
Have actually been taking little over a month.
joma jewellery voucher code
دوشنبه 13 فروردین 1397 05:46 ق.ظ
The jewelry appears to be like like everybody else. Whew!

Most of them are expensive. They signify your rank, wealth, superstitions, and beliefs.
Robert's Blow Boy
دوشنبه 13 فروردین 1397 03:14 ق.ظ
Housing discrimination may appear and produce liability
even if it's unintentional, Supreme Court states.
Do compression socks help with Achilles tendonitis?
شنبه 1 مهر 1396 03:49 ب.ظ
Whats up are using Wordpress for your blog platform? I'm new to the blog world but I'm trying to get started and set up my own. Do you need any
html coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!
How long does Achilles tendonitis last for?
پنجشنبه 16 شهریور 1396 01:03 ب.ظ
Awesome blog! Is your theme custom made or did you
download it from somewhere? A design like yours with a few simple
adjustements would really make my blog shine. Please let
me know where you got your design. Thanks a lot
What makes you grow taller during puberty?
دوشنبه 16 مرداد 1396 07:49 ب.ظ
If you want to grow your knowledge simply
keep visiting this website and be updated with the latest news update posted here.
Can you stretch to get taller?
چهارشنبه 4 مرداد 1396 05:43 ق.ظ
WOW just what I was looking for. Came here by searching for How do you stretch your Achilles?
manicure
جمعه 8 اردیبهشت 1396 01:35 ق.ظ
Hello to every body, it's my first pay a quick visit of this webpage; this website carries awesome and truly good stuff in support of readers.
manicure
شنبه 2 اردیبهشت 1396 07:23 ق.ظ
Hi! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that
would be okay. I'm absolutely enjoying your blog and look forward to new updates.
BHW
جمعه 1 اردیبهشت 1396 08:25 ق.ظ
excellent issues altogether, you just won a new reader. What could you suggest in regards to your put
up that you made some days ago? Any positive?
manicure
چهارشنبه 9 فروردین 1396 07:38 ب.ظ
Every weekend i used to pay a quick visit this web page, because i want enjoyment, since this this site conations
actually good funny data too.
بهنام
سه شنبه 18 آذر 1393 12:07 ق.ظ
سلام وب سایت خوبی داری ولی یکم به هم ریخته اس
مسعود
سه شنبه 29 تیر 1389 07:14 ب.ظ
ایول داش اریک ....ما که چیزی نفهمیدیم ولی دمت گرم ....
پاسخ اریک ماطوسیان : آقایی داش مسعود, این مطلب رو ایرجی نوشته.

تکنولوژی الکترونیک

ElectronicTech for a better life