تکنولوژی الکترونیک - ترانزیستور چگونه کار می کند ؟
دوشنبه 28 تیر 1389  09:48 ق.ظ    ویرایش: دوشنبه 15 شهریور 1389 09:01 ب.ظ
نوع مطلب: متفرقه ،

ترانزیستور چگونه کار می کند ؟

اعمال ولتاژ با پلاریته موافق باعث عبور جریان از یک پیوند PN می شود و چنانچه پلاریته ولتاژتغییر کند جریانی از مدار عبور نخواهد کرد. اگر ساده بخواهیم به موضوع نگاه کنیم عملکرد یک ترانزیستور را می توان تقویت جریان دانست. مدار منطقی کوچکی را در نظر بگیرید که تحت شرایط خاص در خروجی خود جریان بسیار کمی را ایجاد می کند. شما بوسیله یک ترانزیستور می توانید این جریان را تقویت کنید و سپس از این جریان قوی برای قطع و وصل کردن یک رله برقی استفاده کنید. موارد بسیاری هم وجود دارد که شما از یک ترانزیستور برای تقویت ولتاژ استفاده می کنید. بدیهی است که این خصیصه مستقیما" از خصیصه تقویت جریان این وسیله به ارث می رسد کافی است که جریان وردی و خروجی تقویت شده را روی یک مقاومت بیندازیم تا ولتاژ کم ورودی به ولتاژ تقویت شده خروجی تبدیل شود.

جریان ورودی ای که که یک ترانزیستور می تواند آنرا تقویت کند باید حداقل داشته باشد. چنانچه این جریان کمتر از حداقل نامبرده باشد ترانزیستور در خروجی خود هیچ جریانی را نشان نمی دهد. اما به محض آنکه شما جریان ورودی یک ترانزیستور را به بیش از حداقل مذکور ببرید در خروجی جریان تقویت شده خواهید دید. از این خاصیت ترانزیستور معمولا" برای ساخت سوییچ های الکترونیکی استفاده می شود.

از لحاظ ساختاری می توان یک ترانزیستور را با دو دیود مدل کرد.

ترانزستورهای اولیه از دو پیوند نیمه هادی تشکیل شده اند و بر حسب آنکه چگونه این پیوند ها به یکدیگر متصل شده باشند می توان آنها را به دو نوع اصلی PNP یا NPN تقسیم کرد. برای درک نحوه عملکرد یک ترانزیستور ابتدا باید بدانیم که یک پیوند (Junction) نیمه هادی چگونه کار می کند.

در شکل اول شما یک پیوند نیمه هادی از نوع PN را مشاهده می کنید. که از اتصال دادن دو قطعه نیمه هادی P و N به یکدیگر درست شده است. نیمه هادی های نوع N دارای الکترونهای آزاد و نیمه هادی نوع P دارای تعداد زیادی حفره (Hole) آزاد می باشند. بطور ساده می توان منظور از حفره آزاد را فضایی دانست که در آن کمبود الکترون وجود دارد.

اگر به این تکه نیمه هادی از خارج ولتاژی بصورت آنچه در شکل نمایش داده می شود اعمال کنیم در مدار جریانی برقرار می شود و چنانچه جهت ولتاژ اعمال شده را تغییر دهیم جریانی از مدار عبور نخواهد کرد (چرا؟).

این پیوند نیمه هادی عملکرد ساده یک دیود را مدل می کند. همانطور که می دانید یکی از کاربردهای دیود یکسوسازی جریان های متناوب می باشد. از آنجایی که در محل اتصال نیمه هادی نوع N به P معمولآ یک خازن تشکیل می شود پاسخ فرکانسی یک پیوند PN کاملآ به کیفیت ساخت و اندازه خازن پیوند بستگی دارد. به همین دلیل اولین دیودهای ساخته شده توانایی کار در فرکانسهای رادیویی - مثلآ برای آشکار سازی - را نداشتند.

معمولآ برای کاهش این خازن ناخاسته، سطح پیوند را کاهش داده و آنرا به حد یک نقطه می رسانند

نظرات()  
Do compression socks help with Achilles tendonitis?
شنبه 1 مهر 1396 03:49 ب.ظ
Whats up are using Wordpress for your blog platform? I'm new to the blog world but I'm trying to get started and set up my own. Do you need any
html coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!
How long does Achilles tendonitis last for?
پنجشنبه 16 شهریور 1396 12:03 ب.ظ
Awesome blog! Is your theme custom made or did you
download it from somewhere? A design like yours with a few simple
adjustements would really make my blog shine. Please let
me know where you got your design. Thanks a lot
What makes you grow taller during puberty?
دوشنبه 16 مرداد 1396 06:49 ب.ظ
If you want to grow your knowledge simply
keep visiting this website and be updated with the latest news update posted here.
Can you stretch to get taller?
چهارشنبه 4 مرداد 1396 04:43 ق.ظ
WOW just what I was looking for. Came here by searching for How do you stretch your Achilles?
manicure
جمعه 8 اردیبهشت 1396 12:35 ق.ظ
Hello to every body, it's my first pay a quick visit of this webpage; this website carries awesome and truly good stuff in support of readers.
manicure
شنبه 2 اردیبهشت 1396 06:23 ق.ظ
Hi! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that
would be okay. I'm absolutely enjoying your blog and look forward to new updates.
BHW
جمعه 1 اردیبهشت 1396 07:25 ق.ظ
excellent issues altogether, you just won a new reader. What could you suggest in regards to your put
up that you made some days ago? Any positive?
manicure
چهارشنبه 9 فروردین 1396 06:38 ب.ظ
Every weekend i used to pay a quick visit this web page, because i want enjoyment, since this this site conations
actually good funny data too.
بهنام
سه شنبه 18 آذر 1393 12:07 ق.ظ
سلام وب سایت خوبی داری ولی یکم به هم ریخته اس
مسعود
سه شنبه 29 تیر 1389 06:14 ب.ظ
ایول داش اریک ....ما که چیزی نفهمیدیم ولی دمت گرم ....
پاسخ اریک ماطوسیان : آقایی داش مسعود, این مطلب رو ایرجی نوشته.

تکنولوژی الکترونیک

ElectronicTech for a better life